Ferdinand Griffioen
Ferdinand Griffioen
Leestijd: 3 minuten

Voorkom scheuren in kitranden

Eén van de grootste ergernissen bij kitranden; het ontstaan van scheuren. Je wil er dus alles aan doen om deze te voorkomen. Na het lezen van dit artikel weet je waar je rekening mee moet houden, zodat jouw kitranden er altijd strak uit zullen zien.

Om te weten welke kit je nodig hebt, moet je eerst weten met wat voor voeg je te maken hebt. Er zijn twee soorten voegen:

  • Een dilatatievoeg is een overgang tussen twee verschillende soorten bouwmaterialen, waarbij er beweging op de voeg ontstaan. Denk aan een voeg tussen kunststof kozijnen en gipskarton.
  • Daarnaast is er de aansluitvoeg, waarbij er bijna geen beweging ontstaat, zoals tussen een plint en muur.

Waardoor ontstaan scheuren in kit?

Door een verkeerde kit te gebruiken, kan er beweging ontstaan tussen de bouwmaterialen. Hier kan de kit niet bestand tegen zijn. Bij dilatatievoegen moet er rekening worden gehouden met de breedte van de voeg en de beweging die er kan ontstaan door temperatuurschommelingen. Materialen kunnen bijvoorbeeld gaan krimpen of uitzetten, waardoor de kit kan scheuren.

Welke kit moet ik gebruiken?

Om zeker te zijn van de juiste elastische kit, kun je het beste kiezen voor de Kelfort All sealer. Een hybride afdichting voor zowel binnen als buiten, welke maar liefst 25% beweging kan opnemen. Daarnaast is de Allsealer overschilderbaar met zowel watergedragen- als synthetische verf. Omdat het een MS-polymeer receptuur is, kun je de kit afmessen met Kelfort Finisher spray. Spoel voordat je met het overschilderen begint eerst even na met kraanwater. Dit is om restanten zeep te verwijderen.

Een kit die speciaal is ontwikkeld om barstvorming (craquelé) tegen te gaan is de Kelfort acrylaatkit Anti Crack. Deze is zeer goed overschilderbaar met alle verven.

Verfscheuren

Ook komt het voor dat de kit zelf wel bestand is, maar dat de verf scheurt. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer de kit niet overschilderbaar is of wanneer er te snel overheen is geschilderd. Voor de vakman met haast is de Kelfort acrylaatkit Wet-on-Wet ontwikkeld. Deze is direct na het aanbrengen overschilderbaar zonder risico op scheuren. Let op! Een te dikke verflaag kan ook zorgen voor scheuren.

Outdoor

Heb je een regenvaste acrylaatkit nodig voor buitengebruik? Op verticale vlakken of plafonds kun je de zeer gebruiksvriendelijke Kelfort acrylaatkit Exterieur gebruiken. Deze is goed overschilderbaar met de meeste kwaliteitsverven.

Er zijn zoveel toepassingen, dat het niet gek is als je toch nog niet weet welke kit geschikt is voor jouw klus. Vragen of advies nodig? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0341-467755 of verkoop@marree.nl, of kom langs in onze winkel in Harderwijk. 

Neem contact op

 

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten