Marree Technische Groothandel

Marree is een technische groothandel voor de bouw en industrie. We leveren een totaalpakket aan ijzerwaren en gereedschap. Denk hierbij aan hand- en elektrische gereedschappen, hang- en sluitwerk, bevestigingsmaterialen, maar ook lijmen, kitten, ladders, steigers, persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding.

Marree Technische Groothandel Winkel
85+ jaar kennis en ervaring Winkel in Harderwijk 30.000+ producten op voorraad

Onze missie, visie en kernwaarden

Integriteit en transparantie zijn twee van onze belangrijkste pijlers. We doen wat we zeggen en we zijn transparant in onze werkzaamheden. Niet alleen naar onze klanten, maar ook naar onze medewerkers.

Naast transparantie en integriteit vinden wij onze klantrelaties ook erg belangrijk. We blijven nauw in contact en monitoren de ervaringen en verwachtingen van onze klanten. Onze klanten zijn geen onbekenden voor ons. Door deze goede relatie leggen we een stevige basis en dat resulteert in tevreden afnemers!

Marree Trainingen

Onze mensen

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor onze klanten. Door de creatieve blik van onze medewerkers houden we niet vast aan tradities, maar staan we open voor nieuwe inzichten. Hier is ervaring en kennis voor nodig. Daarom steken wij veel aandacht in trainingen en kennisdeling, want dat is volgens ons de sleutel voor succesvolle en blije medewerkers. Want binnen Marree heerst een positieve sfeer. Hierdoor versterken we onszelf en zorgen we voor een plezierige werkplek. 

Wil je ook werken bij Marree? 

Team Marree

Ons team

 • 1933
  1933
  Vroeger en nu

  Wie nu het pand van Marree Technische Groothandel aan de Archimesstraat  binnenloopt zou niet zeggen dat het familiebedrijf al sinds 1933 bestaat. Ons pand, nieuw gebouwd in 2018, is inmiddels gevestigd op een 4e locatie en uitgegroeid tot een succesvolle groothandel die levert aan een landelijke klantenkring van aannemers, industrie en bedrijfsleven. Met een deels geautomatiseerd magazijn en een oppervlakte van 2250 m2 is het een professionele partner voor bouw & industrie.

 • Marree Geschiedenis
  1937
  1937
  De start van Marree

  Zo anders was het bij de start van dit bedrijf. Roel Marree Sr, afkomstig uit Utrecht en werkend als metaalbewerker, besluit in Harderwijk een pand aan het Kerkplein te kopen. Niet veel later begint hij daar Ijzermagazijn De Concurrent. In 1937 verandert hij de naam in IJzermagazijn en Triplexhandel R. Marree. In de beginjaren is de handel bescheiden, de industrie stelt nog niet zo veel voor. Marree moet het doen met incidentele verkopen als een nijptang voor 45 cent of een bijl van 75 cent.

 • 1971
  1971
  De opvolger Roel Marree

  Onder zijn zoon en opvolger Roel Marree, die in 1971 de nieuwe directeur werd, kon er flink worden uitgebreid. In Ermelo kwam een tweede winkel, in Lelystad een derde en het Harderwijks Kerkplein werd ingeruild voor de Verkeersweg. Op een oppervlakte van 1200 vierkante meter werd daar een groothandel ingericht voor het bedrijfsleven. 

 • 2001
  2001
  De opvolger Ben Marree

  In 2001, als Ben (de derde generatie) aan de leiding komt, ontstaat Marree Bouw & Techniek speciaal gericht op aannemers, industrie en bedrijfsleven. 

 • 2018 - heden
  2018 - heden
  Nieuw pand in Harderwijk

  Ondanks een geautomatiseerd, inventief en ruimtebesparend opbergsysteem blijkt na zestien jaar dat de groothandel opnieuw uit zijn jasje groeit. Er worden plannen gemaakt voor nieuwbouw. Deze plannen werden ook gerealiseerd waardoor de verkoop op de dag van vandaag plaats kan vinden vanuit een mooi, ruim, modern en energieneutraal pand aan de Archimedesstraat.

Prestatieverklaringen

In de Europese Verordening bouwproducten (CPR) zijn regels vastgelegd over de prestaties en essentiële kenmerken van bouwproducten. Een Prestatieverklaring geeft de garantie dat het product een bepaalde prestatie levert bij een bepaalde toepassing. Bouwmaterialen en -producten moeten worden getest of beoordeeld aan de hand van Europese specificaties. Marree levert alleen artikelen die, wanneer vereist, voldoen aan de CPR regels.

 Wanneer verplicht leveren wij bij bezorging ook de benodigde certificaten. Via certificaten.org kun jij zelf CE-marketingen, Declarations of Performance (Prestatieverklaringen) en Veiligheidsinformatiebladen bekijken en downloaden. De certificaten en Prestatieverklaringen kun je natuurlijk ook bij ons opvragen. Hierbij wordt gericht op onderstaande certificaten.

Marree Prestatieverklaringen

Onze winkel

In Harderwijk aan de Archimedesstraat vind je de winkel van Marree. Een mooi, ruim, nieuw maar ook energieneutraal pand. Met een deels geautomatiseerd magazijn en een winkeloppervlakte van 2250 m2 kun jij hier terecht om je favoriete producten halen. Het kan natuurlijk eens voorkomen dat je bijvoorbeeld een machine graag even wilt zien en testen zodat je zeker weet of het aan je eisen voldoet. Dat snappen wij heel goed. Heb je vragen? Onze medewerkers staan je voor klaar en helpen je graag op weg.

Marree Thumbnail Winkel
Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten