Elektrisch gereedschap keuren

Om zo veilig mogelijk te werken en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen heeft de Arbowet een aantal keuringen in het leven geroepen. Elektrische gereedschappen (NEN 3140) moeten voldoen aan een aantal eisen waardoor jij als opdrachtgever jouw medewerker van goed en veilig werkend apparatuur voorziet. Bij Marree hebben we gecertificeerde medewerkers in huis die jouw apparatuur voorzien van de juiste certificeringen. Snel, correct en tegen een vaste scherpe prijs, zodat jij weer snel aan het werk kunt.

Winkel in Harderwijk Ook op locatie keuren Gecertificeerde keurmeesters in huis

De NEN 3140 keuring

De werkgever is verantwoordelijk voor goed werkend gereedschap, daarom is de NEN 3140 in het leven geroepen. Deze gereedschappen moeten voldoen aan een bepaalde eisen waardoor jij als werkgever jouw personeel kunt voorzien van goed werkend gereedschap. Elektrisch apparatuur die gebruik maakt van laag spanning komen in aanmerking voor de NEN 3140. Laagspanning houdt maximaal 1.000 volt wisselspanning en 1.500 volt gelijkspanning in. De NEN 3140 omschrijft dus de voorschriften voor alle aanwezige elektronische objecten in uw bedrijf. Of dat nu in de keuken, het kantoor of de opslagruimte is.

NEN 3140 - Elektrisch Gereedschappen Keuring Marree

Gecertificeerde keurmeesters in huis

De NEN 3140 keuringen worden uitgevoerd door gecertificeerde keurders die wij in huis hebben én eigen reparateurs. Zo ben jij er als klant van verzekerd dat al jouw keuringswerk en eventuele reparaties snel – meestal ter plekke, op dezelfde dag – worden uitgevoerd. Bovendien kunt je jouw keuringsopdrachten en/of reparaties online doorgeven, op het moment dat het jou uitkomt. Het keuren duurt vaak 15 minuten waardoor jij weer snel aan het werk kunt en dat voor een vaste lage prijs.

Marree Keuring Gereedschap nen 3140

Hoe wordt de NEN 3140 keuring uitgevoerd

De keuring voor de NEN 3140 bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Een visuele inspectie
    Wij checken het apparaat op zichtbare schade zoals roest, kapotte onderdelen of slijtage.
  • Een inspectie per onderdeel
    Vervolgens meten we onder andere de werking van de aardlekbeveiliging en de isolatieweerstand van het gereedschap. Dit doen we aan de hand van een checklist.
  • Administratie en certificatie
    Is het gereedschap helemaal goedgekeurd? Dan ontvang je een certificaat van veiligheid en een inspectiesticker. Dan kun jij weer een jaar zorgeloos gebruik maken van het elektrisch gereedschap.

Komt het apparaat niet door onze keuring? Dan kijken we of we het apparaat kunnen laten repareren waarna we de keuring opnieuw gratis uitvoeren.

Nen3140 Keuring Marree (1)

Product aanmelden voor een NEN 3140 keuring

Via onderstaand formulier kun jij een elektrisch apparaat aanmelden voor een keuring. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op om een keuring in te plannen.

  • Door op ‘versturen’ te klikken gaat u akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Over Marree

Marree is een technische groothandel voor de bouw en industrie. Marree levert een totaal pakket aan ijzerwaren en gereedschap zoals handgereedschappen, elektrische gereedschappen, bevestigingsmaterialen, hang en sluitwerk, lijmen en kitten, ladders en steigers, werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen.

Marree Team
Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten