Ferdinand Griffioen
Ferdinand Griffioen
Leestijd: 2 minuten

Kwaliteit diamantzagen van Carat

Om ervoor te zorgen dat je de juiste diamantzaag kiest heeft Marree in samenwerking met Carat een stappenplan opgezet om jou te helpen bij het maken van deze keuze.

Voor welke machine?

Je kunt een diamantzaag kan op diverse machines gebruiken. Hiervoor is er de keuze uit de haakse slijper, doorslijper, tafelzaag, muurzaak, vloerenzaag, tegelzaag, brugzaag, afkortzaag, cirkelzaag, sleuvenzaag en betonslijper.

Carat Machine Marree

 Voor welk materiaal?

Het assortiment diamantzagen van Carat is onderverdeeld in vijf kleuren die de toepassing duidelijk weergeven.

 1. Universeel, diverse steensoorten (zwart)
  Deze diamantzagen zijn geschikt voor het afwisselend zagen van middelharde tot harde steensoorten. Het levert veel tijdwinst op omdat je niet steeds van diamantzaag hoeft te veranderen als er in verschillende steensoorten wordt gezaagd.
 2. Beton, hard (blauw)
  Deze zijn uitermate geschikt voor het continu zagen in gewapend beton, gewassen grindtegels, betonsteen, graniet, klinkers en alle andere harde tot zeer harde steensoorten.
 3. Baksteen, asfalt (rood)
  Deze kun je het best gebruiken voor het zagen in zachte, abrasieve steensoorten zoals baksteen, kalkzandsteen, asfalt en beton jonger dan 28 dagen.
 4. Tegels, natuursteen (wit)
  Voor het zagen van wand- en vloertegels, natuursteen zoals marmer en graniet is deze zaag het meest geschikt. De fijne vertanding of doorlopende rand zorgen voor een perfect afgewerkte zaagsnede.
 5. Cementvezel panelen (geel)
  Diamantzagen voor het zagen van gevelelementen.

Carat Materiaal Marree

Welke kwaliteit?

Het aantal diamanten van de diamantzagen geeft het kwaliteitsniveau aan. Hoe meer diamanten in de balk, hoe hoger de kwaliteit en het rendement.

Carat Marree Kwaliteit

Met of zonder waterkoeling?

Wanneer je een diamantzaag aanschaft, is het van belang dat deze goed wordt onderhouden. Sommige zagen moeten met water gekoeld worden en voor andere geldt dat waterkoeling de levensduur van de zaag verlengt. Let daarom goed op wat het beste is voor uw diamantzaag.

Marree Carat Cirkelzaag Koeling

Diatex?

Alle diamantzagen van Carat zijn uitgerust met Diatex. Dit betekent dat bij de productie de diamanten op gecontroleerde wijze zijn geplaatst. De afstand tussen elke diamant is identiek en ze worden laag per laag gestapeld in het segment. Na het wegslijten van een laag komt een volledig nieuwe laag tevoorschijn. Door dit proces wordt elke diamant voor de volle 100% benut, wat de levensduur en de zaagsnelheid aanzienlijk vergroot.

Marree Carat Kenmerken

Bekijk het assortiment
Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten