Maurice Duenk
Leestijd: 2 minuten

Wat je moet weten over multizagen

Je bent lekker aan het werk en zaagt de stukken hout één voor één doormidden, maar dan gaat het mis! Je stuit onverwachts op een verborgen spijker. Behoorlijk balen, want er is geen doorkomen aan. Gelukkig kun je bij ons terecht voor de juiste aansluiting, zodat je nooit meer voor verrassingen komt te staan!​

De multizaag, ook wel invalzaag genoemd, is het meest gebruikte accessoire op een “multimachine”. De multizaag is al jaren een vast onderdeel van het assortiment. In 2019 hebben wij dit assortiment uitgebreid met de beroemde Starlock en Starlock Max aansluiting. 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van de juiste multizaag?

 • Hout & diverse zachtere materialen
  Een multizaag met de ‘standaard’ vertanding is een universeel zaagblad. Wij raden aan om deze te gebruiken bij standaard zaagwerk in hout en diverse zachtere materialen.
   
 • Nauwkeurig zaagwerk
  Voor snel en nauwkeurig zaagwerk in alle houtsoorten adviseren wij het gebruik van de precisie vertanding; ook wel bekend als de zogenaamde Japanse-tand. De precisie vertanding heeft vele voordelen, maar is niet geschikt voor het schuin inzagen van laminaat en is kwetsbaar voor spijkers en andere harde of steenachtige materialen.
   
 • Renovatie werkzaamheden
  Daar waar je niet weet of er verborgen spijkers in het hout zitten is dit zaagblad, ook wel de BIM-vertanding genoemd, het ideale blad voor renovatie werkzaamheden. Dit is namelijk geen enkel probleem voor dit type zaagblad, het zaagt gemakkelijk door die oude spijker heen. Ondanks dat er op de zaag “Hout-Metaal” staat weergegeven, kun je ook zonder problemen stukken oud koper of dun staal doorzagen. Een absolute multizaag dus!

Waarom Starlock?

Het Starlock-systeem functioneert als een soort “Ski-binding”. Je klikt de accessoires erop en met één beweging van het snelspansysteem is het accessoire weer los! Naast de standaard Starlock aansluiting zijn er ook multizagen met een StarlockMax aansluiting: de zwaarste vermogensklasse.

Hierbij alle voordelen van Starlock op een rij:

 • Eenvoudige bediening
 • Snel: binnen 3 seconden is het accessoire gewisseld
 • Geen opspanfouten
 • Geen losse opspanbout
 • Geringe bedieningskracht
 • Effectief: tot 25% sneller werken
 • Perfecte passing van het accessoire door 3D Starlock opname
Bekijk in shop

Hopelijk weet jij nu precies wanneer je welke multizaag het beste kunt gebruiken. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij Marree in de winkel voor persoonlijk advies!

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten