140 zonnepanelen voor nieuw energieneutraal pand Marree Bouw & Techniek

Op het nieuwe pand van Marree Bouw & Techniek aan de Archimedesstraat in Harderwijk zijn afgelopen maand 140 zonnepanelen geïnstalleerd. Mede door de aanschaf van deze duurzame energie-opwekkers zal het pand – dat in juni geopend wordt – volledig energieneutraal worden.

Ben Marree, eigenaar van de technische groothandel, vertelt: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons enorm hoog in het vaandel. Toen we de keuze hebben gemaakt om een eigen pand te bouwen, waren we het er direct over eens dat duurzaamheid een belangrijk thema moest worden. Met de installatie van zonnepanelen zijn we in staat om onze eigen energie op te wekken.” De geschatte energieopbrengst van de 140 panelen is naar verwachting 33.000 kWh per jaar.

Ook energiebesparende maatregelen
Niet alleen de opwekking van stroom zal grotendeels duurzaam plaatsvinden, ook aan de verbruikskant is zoveel mogelijk nagedacht over duurzaamheid. “We willen dat het pand energieneutraal wordt. Daarom krijgen we energiezuinige led-verlichting en gaan we in plaats van gas met een warmtepomp werken”, aldus Marree. De opening staat gepland voor begin juni.

Volg de voortgang van de nieuwbouw!

Marree.nl/nieuwbouw
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.