Henk Van Plateringen
Henk van Plateringen
Leestijd: 2 minuten

MTS Olie Absorptie

Wij van Marree Technische Groothandel leveren een compleet assortiment absorptiematerialen voor standaard gebruik en noodgevallen. Om calamiteiten door het lekken of morsen van agressieve of brandgevaarlijke stoffen te voorkomen, is het van belang de juiste absorptiematerialen te gebruiken. Zo kan veiligheid gewaarborgd worden en komt er geen schade aan de directe werkomgeving. 

Om vloeistoffen zo snel en efficiënt mogelijk op te nemen, kan er gebruik gemaakt worden van absorptiekorrels, -doeken of -rollen. Deze absorptiematerialen zijn geschikt voor verschillende vloeistoffen. Denk hierbij aan oliehoudende vloeistoffen, water en chemische vloeistoffen. Door het erg hoge absorptievermogen van het materiaal worden de vloeistoffen probleemloos en snel verwijderd. 

Only Oil Sorbents

Zoals de naam al zegt, is dit alleen geschikt voor absorptie van olie. De producten uit deze lijn absorberen alleen vloeistoffen die een synthetische basis hebben, zoals olie, diesel en benzine. Dit absorptiemateriaal absorbeert geen water en blijft dus drijven. Only Oil Sorbents materiaal heeft een grote capaciteit: het kan tot twintig keer het eigen gewicht absorberen. Daarnaast is het materiaal gemakkelijk op te ruimen. Met de producten uit deze lijn zijn oliehoudende vloeistoffen snel, veilig, milieuvriendelijk en effectief op te ruimen. Hiermee bespaar je tijd én geld.

Universele Sorbents

Door de extra behandeling van polypropyleenvezel nemen de Universele Sorbents naast synthetische vloeistoffen ook water op. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor het opruimen van booremulsie. Dit bestaat namelijk uit olie en water. In geval van lekkage kan het direct opgeruimd worden, om het probleem veilig en zonder moeite te verhelpen. 

De Universele Sorbents kunnen ook twintig keer het eigen gewicht opnemen. Daarnaast is het te verkrijgen in doeken, socks en rollen. 

Industriële Sorbents

Lekkages kunnen zich in ieder bedrijf voordoen, maar het gaat niet in elk bedrijf om dezelfde vloeistof die vrijkomt. Belangrijk is dus dat de juiste producten aanwezig zijn om dit snel op te lossen. 

De Industriële Sorbents kunnen zowel agressieve als niet-agressieve stoffen effectief te absorberen. Een bijkomend voordeel is dat deze industriële variant stofvrij is. Hierdoor heb je geen last van stof, zoals bij het gebruikmaken van kleikorrels. Bovendien absorbeert deze variant tot twintig keer meer dan kleikorrels en is gemakkelijk in gebruik. Hierdoor bespaar je geld in de afvoerkosten.  

Vragen of advies nodig met betrekking tot absorptiematerialen? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0341-467755 of verkoop@marree.nl.

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten