Ferdinand Griffioen
Ferdinand Griffioen
Leestijd: 3 minuten

Bata Industrials Veiligheidsschoenen

De meeste veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen jouw voeten tijdens het werk. Bata Industrials gaat een stap verder. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in het laboratorium is Bata Industrials een trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Met veiligheidsschoenen als resultaat die de best mogelijke ondersteuning met de perfecte pasvorm bieden.

Bata Industrials is in de jaren 70 opgericht, als reactie op de specifieke vraag vanuit de markt naar schoeisel voor werklieden. Sindsdien is het uitgegroeid tot ontwerper, producent en verkoper van veiligheidsschoenen en werksokken, specifiek gericht op de professionele eindgebruikers.

Door ongeveer 8% van de beroepsbevolking worden veiligheidsschoenen gedragen. Veiligheidsschoenen vallen namelijk onder persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Niet alleen worden deze schoenen door werknemers op de bouw gedragen, maar bijvoorbeeld ook door logistieke werknemers en brandweermannen. Wanneer er gesproken wordt over veiligheidsschoenen denken de meeste mensen meteen aan schoenen die lomp, zwart en zwaar zijn en een stalen neus hebben. Tegenwoordig zijn dit niet meer de uiterlijke kenmerken van veiligheidsschoenen. 

Normering

SB-nomering

Veiligheidsschoenen met een beschermende neus moeten voldoen aan de norm ISO EN20345:2012. Veiligheidsschoenen die voldoen aan deze norm bevatten een veiligheidsneus, die bestand is tegen een impact van 200 Joule en compressie van 15 kN. Vervolgens zijn er nog verschillen tussen S1, S1P, S2 en S3. De verschillen zijn als volgt:

  • S1: SB + antistatische eigenschappen, energie absorberende hak en gesloten hiel;
  • S1P: S1 + antiperforatie tussenzool;
  • S2: S1 + bovenmateriaal met een bepaalde maximum waterdoorlaatbaarheid en -absorptie;
  • S3: S2 + antiperforatie tussenzool en loopzool met een bepaalde hoeveelheid profilering. 

Naast de eigenschappen die binnen de standaard normen vallen, hebben de producten van Bata Industrials nog andere specifieke eigenschappen. Namelijk warmte- en koude isolatie, hittebestendigheid, specifieke slipweerstand en waterbestendigheid. 

Bata Industrials stelt in vele gevallen zelf hogere eisen aan haar schoenen en sokken dan voor normering nodig is. In de meeste gevallen overschrijden producten de gestelde normen ruimschoots. Niet voor niets is de missie die Bata Industrials nastreeft ‘Improving working lives’. 

Bata Move forward

Bata Move Forward veiligheidsschoenen geven de best mogelijke grip door de Flexlines en de Flex Grip, welke de aanvullende normeringen op het gebied van antislip overschrijden. De loopzool met ‘Beam en Pillar’ technologie biedt de beste support mogelijk, is duurzaam en heel schokabsorberend. Dit resulteert in minder vermoeidheid en beter energiebehoud bij de drager. 

Bestel jouw Bata Industrials veiligheidsschoenen direct in onze webshop of kom langs in onze winkel. Vragen of advies nodig? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0341-467755 of verkoop@marree.nl

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten