Maurice Duenk
Leestijd: 3 minuten

Maurice Duenk: Van startersbaan tot hoofd logistiek bij Marree

Op 18-jarige leeftijd, direct vanuit de schoolbanken, begon Maurice zijn carrière bij Marree. Dankzij een voordracht van zijn vader, een trouwe klant van het bedrijf, zette Maurice zijn eerste stappen in de wereld van logistiek en verkoop. Wat begon als een tijdelijke baan, groeide uit tot een carrière van 18 jaar. Waarom is Maurice al 18 jaar een onmisbare kracht bij Marree? Ontdek wat de functie van hoofd logistiek inhoudt en wat Maurice’s werk zo boeiend maakt.

Van schoolbank naar de werkvloer

Maurice begon zijn carrière bij Marree op 18-jarige leeftijd. Zijn vader, een klant van Marree, had hem voorgesteld. Na een korte kennismaking, kreeg hij een uitnodiging voor een gesprek. Eind 2004 begon Maurice officieel bij Marree. “Het was bedoeld als tijdelijk werk, maar dat ’tijdelijk’ is dus uitgelopen tot 19 jaar”, aldus Maurice.

Liefde voor logistiek

“Ik begon bij Marree met een logistieke functie. Na ongeveer drie jaar ben ik doorgestroomd naar de verkoop, waar ik verschillende cursussen voor heb gevolgd. Ondanks mijn nieuwe functie in de verkoop, bleef mijn betrokkenheid bij de logistiek bestaan. Na verloop van tijd koos ik ervoor om volledig terug te keren naar de logistiek, aangezien ik een voorkeur heb voor het werk achter de schermen. “Nu leid ik al acht jaar de logistieke afdeling van Marree.”

Als hoofd logistiek is Maurice verantwoordelijk voor alle logistieke processen binnen Marree. Zijn werk omvat het beheer van binnenkomende goederen en de efficiënte indeling van het magazijn. Secuur werken is cruciaal in zijn rol, waarbij continue verbetering, efficiëntie en duurzaamheid centraal staan. ​​

Een uitgebreide rol

“Logistiek is niet het enige wat ik doe; ik heb er nu meer taken bij, zoals de technische dienst, reparaties verwerken en artikelbeheer.” Dit houdt in dat de artikelen goed vindbaar zijn in het systeem, dat prijzen kloppen, omschrijvingen juist zijn, en dat prijzen up-to-date zijn.

“Wat mij een voldaan gevoel geeft aan het einde van de dag?” Dat is wanneer alle taken zijn gedaan en onze klanten tevreden zijn.

Interview Maurice Duenk Marree

Vrijheid als kern van de bedrijfscultuur

“Vrijheid is de kern van onze bedrijfscultuur. “Marree biedt collega’s de vrijheid om werkzaamheden zelf te plannen en verantwoordelijkheid te nemen voor eigen taken.” Dit komt ook tot uiting in het nemen van initiatieven om werkprocessen te verbeteren, zoals bij het efficiënter maken van het artikelbeheer. “In dit specifieke geval kreeg ik de vrijheid om mijn eigen draai te geven aan dit proces, wat positief werd ontvangen en gewaardeerd binnen het bedrijf”, vertelt Maurice.

Maurice kijkt met een optimistische blik naar de toekomst. Hij is vastberaden om niet alleen zichzelf te blijven ontwikkelen, maar ook actief bij te dragen aan de verbetering van processen binnen Marree. 

Maurice’s leukste herinneringen bij Marree betreffen de gezamenlijke activiteiten buiten werktijd, zoals weekenduitjes en bedrijfsbarbecues. Zijn favoriete uitje was het weekend naar Texel, toch alweer 12 jaar geleden. “Bij elk uitje was er wel iets bijzonders waaraan ik goede herinneringen heb.” “Toch is dat er één die er steeds opnieuw uitspringt.”

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten