Alex Ten Brinke
Alex ten Brinke
Leestijd: 3 minuten

Alex ten Brinke: “Elke dag heeft nieuwe uitdagingen”

Alex werkt inmiddels ruim drie jaar als verkoper bij Marree Technische Groothandel. Na meer dan 20 jaar ervaring als verkoper, kwam hij op een spontane manier de organisatie van Marree binnen. Hoe is Alex bij Marree terechtgekomen? Wat houdt verkoper bij Marree in en wat maakt zijn werk zo leuk?

Spontaan bezoek

Alex begon zijn reis bij Marree op een vrij spontane manier: “Op een dag liep ik langs de winkel van Marree en besloot ik gewoon binnen te lopen en rond te kijken”, herinnert hij zich. Deze impulsieve beslissing leidde tot een ontmoeting met Henk. “Henk vertelde dat hij over een jaar met pensioen zou gaan en vroeg of hij mijn nummer mocht opschrijven voor als ik interesse had.” Hoewel Alex niet op zoek was naar een nieuwe baan, was een kennismakingsgesprek snel gepland. 

Alex’s eerste indruk van Marree was direct positief: “Ik klikte direct goed met Ben en Robert.” Het werd al snel duidelijk dat Alex een waardevolle aanvulling zou zijn op het team van Marree, dankzij zijn ruime ervaring en frisse perspectief. Het duurde dan ook niet lang voordat het contract ondertekend was.

Alex-ten-Brinke-Interview-Marree

Vertrouwd gezicht achter de balie

Voor Alex is de balieverkoop een belangrijk aspect van zijn werk. “Samen met Wouter en Ferdinand sta ik vaak achter de balie. We streven ernaar om elke klant optimaal te helpen met zijn of haar specifieke wensen. Elke dag heeft nieuwe uitdagingen.” Alex’s rol bij Marree beperkt zich niet alleen tot de balie. Zijn dagen zijn gevuld met uiteenlopende activiteiten, allemaal gericht op het bevorderen van klanttevredenheid: “Bellen, e-mailen, en in rustigere momenten spring ik bij in de winkel.” Deze variatie in taken zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is. “Er is altijd wel wat te doen”, voegt hij toe.

Vrijheid, vertrouwen en teamwerk

Alex benadrukt ook de persoonlijke groei die hij bij Marree heeft doorgemaakt: “Ik heb veel van mijn collega’s geleerd en ik ben zelfstandiger geworden.” Deze ontwikkeling is ook te danken aan de vrijheid en het vertrouwen dat hij in het bedrijf ervaart. “Wat Marree voor mij uniek maakt, is dat ik veel zelf kan beslissen. Als ik een goed idee aandraag, wordt daar echt wat mee gedaan. De vrijheid om dingen zelf te onderzoeken en uit te voeren, waardeer ik enorm.”

Ook waardeert Alex het sterke teamgevoel bij Marree enorm: “Iedereen zet zich hier volledig in, niemand doet het half. We werken echt met en voor elkaar, en dat vind ik geweldig.” Deze sfeer van samenwerking en betrokkenheid verhoogt zijn plezier in het werk elke dag.

 

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten