ben marree
Ben Marree
Leestijd: 2 minuten

De juiste gehoorbescherming voor bouw en installatie

Gehoorbeschadiging kan veroorzaakt worden door te lange blootstelling aan te harde geluiden. Om gehoorbeschadiging te voorkomen, is juiste gehoorbescherming in de bouw en industrie van belang. Deze sector is namelijk verantwoordelijk voor de meeste gevallen van gehoorschade. Symptomen van gehoorschade zijn: verminderd gehoor, suizen, tijdelijk gehoorverlies tot permanent niks meer kunnen horen. 

Slecht horen als gevolg van lawaai behoort tot de meest voorkomende beroepsziekten. Het is daarom van groot belang om passende en goede gehoorbescherming te gebruiken. Onderstaande gehoorbeschermers zijn beschermers die wij aanraden en online en in de winkel bij ons te verkrijgen zijn. 

3M Peltor Optime II

De 3M Optime II gehoorbeschermer biedt maximale demping, ook bij zeer lage frequenties. Voor het beschermen van het gehoor in omgevingen met aanzienlijke industriële ruis of lawaai van bouwmachines is deze gehoorbeschermer een zeer geschikte keuze. Dankzij de zachte, brede kussens wordt de druk rond de oren verminderd. Dit draagt bij aan het draagcomfort. De afdichtringen zijn gevuld met een unieke combinatie van vloeistof en schuim en bekleed met een zacht en hygiënisch folie. 

Nog bijkomende voordelen zijn:

  • De grote ruimte binnen de cup helpt vocht- en warmteophoping te verminderen;
  • De beschermer is gemakkelijk schoon te maken: de kussens zijn eenvoudig te bevestigen en vervangen.

Bestel direct online

Oordop M-Safe

De M-Safe 8010-R wegwerp oordoppen hebben een uitstekende geluidsdemping. De gemiddelde dempingswaarde bedraagt SNR 37 dB(A). De zachte schuimstof zorgt voor een optimaal draagcomfort en zorgt ervoor dat ze in ieder oor passen. Daarnaast zijn ze dankzij de conische vorm gemakkelijk in het oor aan te brengen.

Bestel direct online

3M EAR Classic

Ook deze oordoppen zijn ideaal  voor omstandigheden waar veel lawaai is, is de 3M EAR Classic oordop. Door de speciale cilindervorm passen deze oordoppen in de meeste gehoorgangen en bieden een betrouwbare afdichting. Ze beschermen het gehoor uitstekend en blijven de gehele dag door prettig zitten. Deze oordoppen zijn gemaakt van 100% recyclebaar polymeer. Daarnaast heeft het een dempingswaarden van SNR 28 dB(A).

Bestel direct online

Vragen of advies nodig? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0341-467755 of verkoop@marree.nl.

 

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten