ben marree
Ben Marree
Leestijd: 2 minuten

Fischer DuoPower pluggen

Ben je al bekend met de Fischer DuoPower plug? Het is namelijk een slimme 2-componenten plug met drie verschillende werkingsprincipes, namelijk spreiden, klappen en knopen. De plug activeert het optimale werkingsprincipe afhankelijk van de ondergrond. Dit maakt het de juiste plug voor alle omstandigheden. 

Door de drie verschillende werkingsprincipes is de Fischer DuoPower plug geschikt voor bevestigingen in alle bouwmaterialen. De plug maakt zich passend aan het bouwmateriaal. Door deze werkingsprincipes verdeelt de plug de zwaarste lasten over het bouwmateriaal. De goede reactie bij het indraaien van de schroef zorgt daarnaast voor extra veiligheid. 

De DuoPower beschikt over een grotere verankeringsdiepte, namelijk 6 x 50,8 x 65 en 10 x 80 mm. Hierdoor is de plug erg geschikt voor bevestigingen in geperforeerd bouwmateriaal, cellenbeton en voor het overbruggen van pleisterlagen. Voorbeelden van wat bevestigd zou kunnen worden, zijn TV consoles, lampen, legplanken, kastjes, maar ook sanitaire en verwarmingsbevestigingen. 

De werking

De grijze en rode componenten zijn de twee componenten waar het om draait. De grijze component van kwalitatief hoogwaardig nylon activeert, afhankelijk van het bouwmateriaal, automatisch het werkingsprincipe. De expansievleugels van de rode component ondersteunen de betrouwbare spreiding en het biedt extra veiligheid voor de grijze component. 

Om de schroef in de plug te bevestigen, die je deze gewoon in te draaien en tot slot aan te trekken. Hierbij is het van belang de schroef niet te vast aan te draaien. De bij de kop aangebrachte rand voorkomt dat de plug in het boorgat glijdt. 

Wat zijn de voordelen?

  • Best mogelijke terugkoppeling van de plug. Op deze manier is het duidelijk voelbaar wanneer de schroef goed is aangedraaid;
  • De korte en compacte plug zorgt voor een minimale boortijd, waardoor je materiaal en tijd bespaart;
  • De dunne kraag voorkomt dat de plug bij holle wanden in het boorgat verdwijnt. Dit terwijl doorsteekmontage nog steeds mogelijk blijft;
  • De vertande anti-rotatievleugels voorkomen dat de plug tijdens de montage in het boorgat meedraait.

Waarvoor zijn de Fischer DuoPower pluggen geschikt?

De pluggen zijn geschikt voor bouwmaterialen, (cellen)beton, volle en geperforeerde baksteen, geperforeerde kalkzandsteen, gipsplaat, gipsvezelplaten, holle vloerplaten gemaakt van bakstenen en beton of gelijkwaardig, natuursteen, spaanplaat, gipsblokken en volle baksteen van lichtbeton. 

Bestel de Fischer DuoPower pluggen direct online of kom langs in onze winkel. Nog vragen of advies nodig? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0341-467755 of verkoop@marree.nl.

 

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten