Ferdinand Griffioen
Ferdinand Griffioen
Leestijd: 3 minuten

Phantom bandzaag: topkwaliteit voor de professionele markt

Phantom richt zich op gereedschappen in de beste uitvoering te leveren en servicegericht te werken. In het assortiment bevindt zich een kwaliteitszaag voor de professionele markt die een zeer breed programma biedt. De Phantom bandzaag biedt voor bijna elke toepassing een oplossing.

De Phantom bandzagen zijn gemaakt uit M42 Bi-metaal, waardoor het geschikt is voor de meest voorkomende materialen. Daarnaast zijn er ook bandzagen gemaakt uit M51 Bi-metaal, speciaal voor staal met een zeer hoge treksterkte en speciale legeringen.

Bi-metaal voor bandzagen is een band van gelegeerd en gehard staal, voorzien van een strook waarin de tanden zijn gevormd van M42 of M51. M42 HSS bevat 8% cobalt en M51 bevat 10% cobalt. 

Er zijn mogelijkheden in tandvorm, zetting en spaanhoek om de meest optimale zaag voor jouw toepassing te kunnen selecteren. 

M42/M51 Bi-metaal bandzagen

  • 66.420 is een allround zaag voor stafmateriaal in kleine afmetingen;
  • 66.440 is een zaag voor het grotere stafmateriaal;
  • 66.450 is de specialist voor profielmateriaal met een dunne en gemiddelde wanddikte;
  • 66.455 is de universele multizaag voor uiteenlopende bewerkingen in staal;
  • 66.460 is sterk in materiaal met grote en middelgrote afmetingen;
  • 66.580 is een extra slijtvaste zaag voor staal en legeringen.

Montage van de bandzaag

Wil jij de bandzaag monteren? Zorg er dan als eerste voor dat de bandzaag met de tanden in de goede snijrichting gemonteerd wordt. Bij het plaatsen van de bandzaag op de wielen mag de rug van de zaag de flens niet raken. Ook moet er op gelet worden dat het zaagblad recht tussen de wielen is gespannen. 

Voor het instellen van de geleiding geldt dat eerst de geleiding van de rug moet worden ingesteld. Vervolgens kunnen de geleiders van de zijkant volgen. Telkens geldt dat de geleiding gelijkmatig en zonder druk dient te zijn. 

Inzagen

Met het inzagen van een bandzaag wordt het halveren van de voeding bij het eerste gebruik van de bandzaag bedoeld. Met het inzagen zorg je ervoor dat de nieuwe en zeer scherpe snijkant op een gecontroleerde wijze afslijt. 

Bandzagen bestellen

Wanneer jij vandaag nog een Phantom bandzaag besteld, lassen en versturen wij alle denkbare lengtes de volgende werkdag. Wij knippen de bandzaag op maat en lassen met een uitstekende lasfaciliteit, waarmee 100% betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. 

Voor technisch advies op het gebied van bandzagen kun je bij ons terecht. Wij adviseren je graag en denken mee over de mogelijkheden en oplossingen in jouw specifieke situatie. Door jarenlange ervaring en praktijkkennis zijn wij volledig thuis in de verspanning en alle mogelijkheden die het Phantom bandzagenprogramma biedt. Vragen of advies nodig? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0341-467755 of verkoop@marree.nl.

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten