Alex Ten Brinke
Alex ten Brinke
Leestijd: 3 minuten

Kies de juiste zaag voor jouw klus

Het type zaag, maar ook de vertanding, bepaalt wat je ermee kunt zagen en je uiteindelijke zaagresultaat. Wil je weten wat de juiste zaag is voor jouw klus? Hieronder zetten wij voor je op een rijtje met welke zaag je per materiaalsoort het meest efficiënt kunt werken.

Gasbeton zaag: Extra sterk zaagblad

Voor het zagen van bouwplaten, blokken en systeemelementen van gasbeton is de gasbetonzaag de beste keuze. Dankzij een extra sterk zaagblad, dat trillingen absorbeert, en extra grote tanden krijg je een optimaal zaagresultaat.

Schrobzaag: Zachte Materialen

Als je zachtere materialen zoals hout, pvc, plastic en gips wilt zagen zonder voor te boren, is de schrobzaag ideaal. Deze zaag is uitgerust met een lang en stevig zaagblad en universele duwtanden, waardoor je krachtig en snel kunt zagen. Door het smalle zaagblad is deze zeer geschikt voor het uitzagen van gaten.

Sleufzaag: Dunne houten platen

Voor het zagen van dunne platen gefineerd hout, MDF en hardboard kun je vertrouwen op de sleufzaag. Door de getande, ronde voorkant kun je ook perfect een blinde sleuf zagen in poreuze materialen zoals gips.

Kapzaag: Meubelhout en profielen

Voor een gelijkmatige en precieze snede in meubelhout en profielen is de kapzaag de beste keuze. Deze zaag beschikt over een stevige stalen rug, wat zorgt voor stabiliteit tijdens het zagen. De kapzaag kan ook gebruikt worden in combinatie met een verstekbak.

Marree Ironside Zaag Jpg

Toffelzaag: Afkorten en verstekzagen

Voor het moeiteloos afkorten en verstekzagen van hout en pvc is de toffelzaag onmisbaar. Net als de kapzaag heeft ook deze zaag een stevige stalen rug voor extra stabiliteit. Zowel de kapzaag als de toffelzaag hebben een extreem sterke, puntige vertanding, welke geschikt is voor fijn zaagwerk.

Handzaag 450 mm: Meubelplaten en Multiplex

Voor het licht en nauwkeurig zagen van meubelplaten, spaanplaat en multiplex is een handzaag van 450 mm met fijne vertanding de beste keuze.

Handzaag 500 mm: Vuren en grenen balken

De handzaag 500 mm is uitermate geschikt voor het afkorten en schulpen van vuren en grenen balken of latten.

Duurzaamheid zagen Ironside

Alle zaagbladen van Ironside zijn voorzien van duurzaam geharde tanden. Dit zorgt niet alleen voor een makkelijker en sneller zaagproces, maar garandeert ook dat de tanden langer scherp blijven voor een blijvend uitstekend zaagresultaat.

Bekijk alle zagen van Ironside in de shop >

Wil je meer weten over de zagen van Ironside of welke het meest voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten