Ferdinand Griffioen
Ferdinand Griffioen
Leestijd: 2 minuten

Alle Ironside waterpassen op een rij

De waterpas is onmisbaar om te controleren of iets perfect horizontaal loopt of loodrecht staat. Waterpassen worden gemaakt van o.a. kunststof, metaal of hout en zijn te koop in diverse vormen en lengtes.

Ironside heeft de volgende waterpassen in het assortiment:

  • De standaard waterpas
  • De magneetwaterpas
  • De laserwaterpas / kruislijnlaser

Bekijk alle waterpassen van Ironside in de shop >

Wat de verschillen zijn tussen deze waterpassen leggen wij hieronder uit.

Ironside standaard waterpas

De standaard waterpas van Ironside is een zogenaamde libellenwaterpas, waarmee je meet of een lijn perfect horizontaal loopt of loodrecht staat. Deze libellenwaterpas is voorzien van één of meerdere glazen buisjes gevuld met een vloeistof, waarin een luchtbel zit. Als de luchtbel in het glazen buisje zich precies tussen de lijntjes bevindt is de ondergrond recht. Bij verticaal gebruik check je dit in de verticale libel.

Hoe meer lijntjes er worden aangegeven op een libel, hoe accurater er wordt gemeten. Vaak zijn langere waterpassen voorzien van een voetje voor extra stabiliteit. Controleer je ondergrond voor het meten op vuiligheid of oneffenheden.

Tip: Als je meteen wilt aftekenen, is het gebruik van een Ironside waterpas met liniaal een uitkomst.

Standaard Waterpas Ironside Marree

Ironside magneetwaterpas

Heb je twee vrije handen nodig en werk je vaak met metalen oppervlakken? Dan is de magneetwaterpas aluminium of magneetwaterpas kunststof ideaal voor jou. De waterpas hecht zich moeiteloos aan de metalen ondergrond.

Magneetwaterpas Ironside Marree

Binnenkort te vinden in het Ironside assortiment: de Cyclops waterpas. Een handige magneetwaterpas die in je zak past. Middels 1 libel kun je deze waterpas zowel horizontaal als verticaal aflezen.

Cyclops Waterpas Ironside Marree

De laserwaterpas / kruislijnlaser

De laserwaterpas is feitelijk geen waterpas, maar een kruislijnlaser. Deze kan op een statief geplaatst worden om een loodrechte laserlijn op de muur te projecteren. Met dit instrument kun je extreem nauwkeurig uitlijnen. De kruislijnlaser is bedoeld voor binnengebruik (uitermate geschikt voor het plaatsen van vloeren en wanden) en werkt met twee laserstralen.

Laserwaterpas Kruislijnlaser Ironside Marree

Let op: kijk nooit in de laser, dit kan je ogen beschadigen.

Wil je meer weten over de waterpassen van Ironside of welke het meest voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten