Bram Schuttelaar
Bram Schuttelaar
Leestijd: 3 minuten

Tips voor het beschermen van de ondergrond

Voor het afdekken en beschermen van ondergronden zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor diverse soorten ondergronden en omgevingsfactoren. Hieronder vind je tips voor het maken van een keuze voor het juiste afdekkingsmateriaal passend bij jouw werkzaamheden.

Vlakke ondergronden

Voor het afdekken van vlakke ondergronden bestaan er verschillende soorten afdekmateriaal. Welk materiaal je nodig hebt, hangt af van de klus. Is het een lichte klus? Of wordt de ondergrond fysiek zwaar belast?

Afdekvlies: geschikt voor vloeistoffen

Bij een lichte klus waarbij wordt gewerkt met vloeistoffen zoals verf, kun je gebruik maken van afdekvlies. Kelfort afdekvlies is een erg flexibel lichtgewicht non-woven afdekmateriaal, dat vloeistofdicht is aan de onderzijde. Het afdekvlies is voorzien van een anti-slipfolie aan de onderzijde, is herbruikbaar, recyclebaar en je hebt weinig afval.

Bekijk het Kelfort afdekvlies >

Stucloper: geschikt voor zware fysieke belasting

Gaat het om zwaardere werkzaamheden voor een langere tijdsduur en natte omstandigheden? Of heb je te maken met zware fysieke belasting van de ondergrond? Dan biedt stucloper een oplossing. Kelfort stucloper is een zeer sterk afdekmateriaal van karton, vloeistofdicht, afneembaar en afwasbaar. Ook de Stucloper is uitstekend vlakliggend, recyclebaar en duurzaam in gebruik.

Bekijk de Kelfort stucloper >

Stuclopertape: afdekmateriaal bevestigen

Alle bovenstaande materialen kunnen je met Kelfort stuclopertape bevestigen. Dit is een schoon verwijderbare tape, geschikt voor diverse ondergronden. De Kelfort stuclopertape is sterk, scheurbaar en geschikt voor indoor gebruik.

Stuclopertape Marree Kelfort

Afdekvlies zelfklevend premium: universeel toepasbaar

Zoek je een lichtgewicht sterk zelfklevend non-woven afdekmateriaal, wat universeel toepasbaar is? Gebruik dan Kelfort afdekvlies zelfklevend premium. Vanwege het zelfklevende karakter biedt het een aanzienlijke tijdsbesparing. Ook is het afneembaar, afwasbaar en recyclebaar. Bovendien heeft het een licht dempende werking en heb je weinig afval. Let op: dit materiaal ademt niet, dus gebruik dit vooral niet bij net gelegde vloeren.

Bekijk het Kelfort afdekvlies zelfklevend premium >

Trappen en smalle ruimtes

Voor het afdekken van trappen of andere smalle ruimtes kun je zelfklevende beschermfolie gebruiken. Doordat deze folie zelfklevend is, hoeft het niet vast te worden geplakt. Dat scheelt tijd! Het is vloeistofdicht en biedt extra gemak door weinig afval. Ook het afdekvlies zelfklevend premium is voor trappen te gebruiken.

Voor zachte textiele ondergronden als tapijt en vloerbedekking, kan transparante zelfklevende beschermfolie worden gebruikt.
Voor harde ondergronden als parket, hout, tegels en laminaat gebruik je de witte zelfklevende beschermfolie van Kelfort.

Heb je toch nog vragen met betrekking tot het afdekken en beschermen van oppervlakken? Neem gerust contact met ons op of spreek één van onze medewerkers aan in de winkel.

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten