Wouter Bunschoten
Wouter Bunschoten
Leestijd: 3 minuten

Hoe kies je de juiste elektrische pomp voor jouw toepassing?

Het verplaatsen van water van het ene naar het andere punt is op de bouwplaats en in en om huis een veelvoorkomende klus. Gelukkig biedt een elektrische pomp hierbij uitkomst. Maar hoe kies je het juiste model voor jouw toepassing? In deze blog leggen we kort uit waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een pomp.

Waarvoor wil je de pomp gebruiken?

Het is belangrijk om te bepalen waarvoor je de pomp wilt gebruiken, zodat je het juiste type pomp kunt selecteren. Hieronder bespreken we de meest voorkomende toepassingen.

Ruimte of kelder leegpompen

Een veelvoorkomende toepassing is het leegpompen van ondergelopen ruimtes, zoals bijvoorbeeld een kelder of het leegmaken van een zwembad. Voor het wegpompen van grote hoeveelheden water adviseren wij een dompelpomp. Je kunt daarbij kiezen voor een pomp met of zonder vlotter.

Dompelpomp met vlotter

Een vlotter zorgt ervoor dat een pomp automatisch inschakelt als het water een bepaald niveau bereikt en daarna ook automatisch weer uitschakelt als dit niveau is bereikt. Handig voor langdurige toepassingen, waarbij bijvoorbeeld het risico bestaat dat een ruimte bij regen opnieuw onderloopt. Maar ook een uitkomst wanneer je tijdens het pompen door wilt met je andere werkzaamheden.

Bekijk de Kelfort Dompelpomp met vlotter >

Dompelpomp met vlakzuiger

Wil je een ruimte echt zo goed als droog maken? Kies dan voor een dompelpomp met vlakzuiger, deze is speciaal ontworpen om te verpompen tot het waterniveau gezakt is tot enkele millimeters.

Bekijk de Kelfort Dompelpomp Vlakzuigend >

Marree Kelfort Dompelpomp Met Vlotter

Schoon of vuil water?

Tenslotte is het belangrijk om te kijken naar het soort water wat je wilt verplaatsen. Op een bouwplaats is het water vaak vervuild of er zitten grove delen in. Wanneer je hiervoor de verkeerde pomp gebruikt kan deze verstoppen of zelfs stukgaan. Check daarom altijd of de pomp geschikt is voor troebel/vervuild water en/of water vaste bestanddelen bevat.

Bekijk ons assortiment pompen voor jouw toepassing.

Beregening tuin

In de afgelopen jaren hebben we vaker te maken gehad met langere periodes van droogte, waarin beregening van je tuin noodzakelijk is. Een tuinpomp is bij uitstek geschikt voor het beregenen van de planten. Dit kan vanuit uit een kanaal of sloot, maar ook bijvoorbeeld vanuit een regenton. Het water kan ook uit een bron gezogen worden, let hierbij op de maximale opvoerhoogte van de door jou gebruikte pomp.

Let op: Gebruik deze pompen niet voor vervuild water, deze zijn alleen geschikt voor schoon water, regenwater en water van rivieren of meren.

Bekijk de Kelfort Tuinpomp voor het besproeien en irrigeren van jouw tuin.

Check de specificaties

Tot slot is het van belang om bij het selecteren van de juiste pomp goed naar de specificaties te kijken.

  • De opvoerhoogte geeft aan wat het maximale verschil mag zijn tussen de pomp en het hoogste waterpunt.
  • Capaciteit geeft aan hoeveel kuub water (m3) er per uur maximaal verplaatst kan worden.
  • Voor incidentele toepassingen is het vaak handiger voor een compact, draagbaar model te kiezen.

Heb je toch nog vragen met betrekking tot elektrische pompen? Neem gerust contact met ons op of spreek één van onze medewerkers aan in de winkel.

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten