Robert Van Plateringen
Robert van Plateringen
Leestijd: 4 minuten

Interview Harderwijk Magazine: “Marree, al 90 jaar kennis- en servicegericht”

Marree Technische Groothandel is een professionele leverancier voor een breed scala aan klanten. Van aan aannemer tot een technische dienst en van campings en scholen tot installatiebedrijven en schilders. “Elk bedrijf op het industrieterrein zou in potentie een klant van ons kunnen zijn.” Hoe dat zit? Daar lees je in dit interview meer over.

Kennis en service gericht

“We zijn kennis- en servicegericht. We hebben hier bijna alles wat een aannemer, klussenbedrijf of technische dienst nodig heeft om zijn werkzaamheden uit te voeren. Van hang- en sluitwerk tot elektrisch gereedschap en handgereedschap en van persoonlijke beschermingsmiddelen tot lijmen en kitten. Dit zijn vooral producten van hoge kwaliteit. Deze zijn ook te zien in de webshop. Dit wordt een steeds belangrijker verkoopkanaal”, vertelt Robert van Plateringen, sinds 1 maart 2024 mede-eigenaar van Marree Technische Groothandel, waar hij al 27 jaar werkt.

 

Interview Robert van Plateringen

Robert van Plateringen is sinds 1 maart 2024 mede-eigenaar van Marree Technische Groothandel, waar hij al 27 jaar werkt. Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Team Marree

Op de locatie werkt een team van elf medewerkers, die veelal al lang werkzaam bij het bedrijf zijn. “Collega Wouter Bunschoten viert in oktober zijn 40-jarig jubileum. Er is veel productkennis in huis. Dat is ook belangrijk met het enorm brede assortiment dat wij leveren.” Zelf is Van Plateringen (42) uit Harderwijk als 15-jarige scholier bij Marree begonnen en niet meer weggegaan. “Ik heb me altijd kunnen doorontwikkelen met de eigenaar Ben Marree en het voelde als mijn bedrijf. Sinds drie jaar ben ik commercieel directeur en dat ik in maart een deel van het bedrijf was een lang gekoesterde droom.”

Het familiebedrijf vierde in september 2023 het 90-jarig bestaan. “Zo’n lange historie is best uniek voor een bedrijf in Harderwijk. Marree is begonnen als een ouderwets ijzerwarenwinkeltje waar je vroeger je schroefjes per stuk kon kopen en waar de kennis en service hoog was. Veel mensen kennen Marree nog van de Verkeersweg, waar we meer dan 25 jaar een servicebouwmarkt voor de particulieren waren met een heel breed pakket voor de doe-het-zelver, nog voor de opkomst van de bouwmarkten.”

Raffito interview Marree

Een schuifwandopstelling van Raffito. (foto: Marree)

Blijven onderscheiden

De bouwmarkt werd verkocht aan de Praxis, Marree ging door met de technische groothandel, specifiek voor business to business. Dit bestond enige tijd naast elkaar, tot Ben Marree, destijds de enige eigenaar, de keuze om zich alleen nog te gaan richten op het bedrijfsmatige gedeelte. Toen werd ook de keuze gemaakt voor verhuizing naar het industrieterrein om zich te vestigen tussen de bedrijven waar de technische groothandel aan kan leveren. Na zestien jaar aan de Van Leeuwenhoekstraat is het bedrijf nu vijf jaar gevestigd aan de Archimedesstraat en doorgegroeid tot één van de grootste technische groothandels van de Noordwest Veluwe.

Marree wil altijd meedenken met de klant. “We zijn enorm servicegericht en zeggen niet snel dat we iets niet kunnen leveren. Als de klant met een probleem of uitdaging zit voor een product gaan wij wel ver om hem te bedienen met een oplossing. We onderscheiden ons door net een stapje extra te willen doen.”

 

Brievenbussen en deurbeslag interview Marree

Postbussen en RVS-deurkrukken (foto: Marree)

Marree voor de particulier

Een mooie deurkruk, brievenbus of postkast aan de weg maakt een verbouwd huis of villa af. Deurbeslag en hang- en sluitwerk zijn één van de specialismes die Marree in huis heeft. Deze afdeling in de showroom heeft recent een upgrade gekregen. “Een mooie deurkruk heb je in honderden soorten, kleuren, maten en uitvoeringen. Datzelfde geldt voor postkasten en brievenbussen. Dit brede assortiment brengen we in de showroom onder de aandacht bij de particulier. Vaak worden zij door hun aannemer naar ons gestuurd.”

Deurbeslag Marree

Een ruim assortiment deurbeslag van GPF. (foto: Marree)

Ook levert Marree schuifdeuropstellingen. Deze worden vaak toegepast in bijkeukens, slaapkamers of kantoren en ook hier zijn veel mogelijkheden in kleuren, vormen en designs. “We kunnen deze kant-en-klaar leveren en werken ook met partijen samen die dit plaatsen voor de klant.”

Bekijk het interview

Wil je het hele artikel lezen in Harderwijk Magazine? Dat kan hier!

 

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten