Gerben Pranger Maree TG
Gerben Pranger
Leestijd: 3 minuten

Gerben Pranger: “Inkoop is meer dan alleen een transactie”

Gerben werkt inmiddels ruim een half jaar bij Marree Technische Groothandel. Hij begon bij Marree na een aanbeveling van een oud-collega, en is sindsdien verantwoordelijk voor de inkoop bij Marree. Waarom heeft Gerben de overstap gemaakt naar Marree? Wat doet Gerben naast inkoop nog meer bij Marree en wat maakt zijn werk zo leuk? 

Meer dan inkoop

“Ik ben bij Marree terechtgekomen via een oud-collega. Die heeft hier een tijdje op de inkoopafdeling gewerkt. Hij belde met de vraag of dit niet iets voor mij was. Hoewel ik niet direct van plan was om een nieuwe stap te maken, was ik toch nieuwsgierig en ben ik in contact geraakt met Ben en Robert. Dit klikte zo ontzettend goed. Ik had meteen het gevoel; hier wil ik werken.”

Gerben is verantwoordelijk voor de inkoop bij Marree. Dit houdt in dat hij ervoor zorgt dat alle producten op tijd besteld worden en dat de voorraad op peil blijft. Maar zijn werk gaat verder dan dat. Gerben is ook betrokken bij operationele zaken en marketing. Ook staat hij regelmatig aan de balie om klanten te helpen. “Het is fijn om alle facetten van het bedrijf mee te krijgen”, vertelt Gerben.

“Inkoop is meer dan alleen een transactie; het is de kunst van het verbinden van producten met tevredenheid, van het eerste contact met de leverancier tot de laatste glimlach van de klant.”

Foto Gerben Pranger Interview Marree

Snelle ontwikkeling

Gerben is zich bewust van zijn sterke punten. “Mijn klantgerichtheid en communicatieve vaardigheden zijn essentieel in mijn werk. Het gaat erom zowel de klanten als de leveranciers goed te woord te staan en proactief met hen mee te denken.”

Gerben groeide snel in zijn functie. “Quick wins waren dat ik SAP snel onder de knie kreeg en het systeem hier leerde kennen. Samen met Robert werkte Gerben aan het verbeteren van de monitoring van levertijden van leveranciers. “Zo kunnen we onze klanten garanderen dat we de producten bijna altijd op tijd binnen hebben.” Gerben is ook betrokken bij de ontwikkeling van een tool voor het berekenen van inkoopvoordelen. Dit draagt bij aan eerlijke prijzen voor onze klanten.

Marree als werkgever

Gerben is erg te spreken over Marree als werkgever. “Het is een no-nonsense bedrijf met een laagdrempelige cultuur. Ik waardeer de informele sfeer en het feit dat je makkelijk bij iedereen kan binnenlopen, van de directie tot collega’s”, vertelt hij. Marree biedt veel vrijheid en kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling, “dat is iets wat ik enorm op prijs stel.”

Zijn leukste herinnering bij Marree? Dat is het Jubileumfeest met het bijhorende uitje. Het jubileumfeest ter ere van het 90-jarig bestaan van Marree was een groot succes. Gerben was mede verantwoordelijk voor de organisatie.

Blik op de toekomst

“Er zijn veel kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen het bedrijf. Ik krijg hier alle kansen en vrijheid, maar die moet ik wel zelf pakken. Mijn doel is dat ik binnen een paar jaar kan zeggen dat ik alle facetten op het gebied van inkoop en marketing volledig beheers.”

Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten