Kwaliteit diamantzagen van Carat

Om er voor te zorgen dat u de juiste keuze diamantzaag maakt heeft Marree Technische Groothandel in samenwerking met Carat een stappenplan opgezet om u te helpen bij het maken van deze keuze.

Voor welke machine?

Een diamantzaag kan op verschillende machines gebruikt worden. Hiervoor is er de keuze uit de haakse slijper, doorslijper, tafelzaag, muurzaak, vloerenzaag, tegelzaag, brugzaag, afkortzaag, cirkelzaag, sleuvenzaag en betonslijper.

 

 

 

 

 

Voor welk materiaal?

Het assortiment diamantzagen van Carat is onderverdeeld in 5 kleuren die de toepassing duidelijk weergeven.

Universeel, diverse steensoorten (Zwart)

Diamantzagen geschikt voor het afwisselend zagen van middel-harde tot harde steensoorten. Tijdswinst omdat men niet steeds van diamantzaag dient te veranderen wanneer er in verschillende steensoorten wordt gezaagd.

Beton, hard (Blauw)

Uitermate geschikt voor het continu zagen in gewapend beton, gewassen grindtegels, betonsteen, graniet, klinkers en alle andere harde tot zeer harde

steensoorten.

Baksteen, asfalt (Rood)
Voor het zagen in zachte, abrasieve steensoorten zoals baksteen, kalkzandsteen, asfalt en beton jonger dan 28 dagen.

Tegels, natuursteen (Wit)
Voor het zagen van wand- en vloertegels, natuursteen zoals marmer en graniet. De fijne vertanding of doorlopende rand zorgen voor een perfect afgewerkte zaagsnede.

Cementvezel panelen (Geel)
Diamantzagen voor het zagen van gevelelementen.

Welke kwaliteit?

Het aantal diamanten vermeld bij de diamantzagen geeft het kwaliteitsniveau aan. Hoe meer diamanten in de balk, hoe hoger de kwaliteit en het rendement.

Met of zonder waterkoeling?

Wanneer u een diamantzaag aanschaft is het van belang dat deze goed worden onderhouden. Sommige zagen moeten met water gekoeld worden en voor andere geldt dat waterkoeling de levensduur van de zaag verlengt. Let daarom goed op wanneer u een zaag koopt wat het beste is voor uw diamantzaag.

Diatex?

Alle diamantzagen van Carat zijn uitgerust met Diatex dit betekend dat bij het produceren de diamanten op gecontroleerde wijze zijn geplaatst. De afstand tussen elke diamant is identiek en ze worden laag per laag gestapeld in het segment. Na het wegslijten van een laag komt een volledig nieuwe laag tevoorschijn. Door dit proces wordt elke diamant voor de volle 100% benut, wat de levensduur en de zaagsnelheid aanzienlijk vergroot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een diamantzaag? Bekijk nu het assortiment!

Bekijk nu!
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.