Bata Industrials Veiligheidsschoenen

Hoe en wat voor veiligheidsschoenen

De meeste veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten tijdens het werk. Bata Industrials gaat een stap verder. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in het laboratorium, is Bata Industrials een trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Met als resultaat veiligheidsschoenen die de best mogelijke ondersteuning bieden met de perfecte pasvorm. Bata Industrials is opgericht in de 70-er jaren, als reactie op de specifieke vraag vanuit de markt naar schoeisel voor werklieden. Sindsdien is Bata Industrials uitgegroeid tot een ontwerper, producent en verkoper van veiligheidsschoenen en werksokken, specifiek gericht op de professionele eindgebruikers.

Veiligheidsschoenen worden gedragen door ongeveer 8% van onze beroepsbevolking. De meeste mensen denken onmiddellijk aan schoenen die lomp zwart en zwaar zijn met stalen neus , maar dat hoeft tegenwoordig helemaal niet meer. Ook worden ze niet enkel op de bouw gedragen, maar denkt u ook eens aan logistiek of bijvoorbeeld de brandweer, of het beddenvervoer in een ziekenhuis.

Middels een risico inventarisatie moet de werkgever bepalen welke onveiligheden een werknemer mee te maken krijgt. In eerste instantie moet de werkgever proberen zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten en daar waar ze niet uit te sluiten zijn zal de werkgeven de juiste PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) moeten aanreiken om de werknemer veilig te houden. Veiligheidsschoenen zijn ook een PBM.

Exclusieve specificaties

Veiligheidsschoenen met een beschermende neus moeten voldoen aan de norm ISO EN20345:2012 . Deze norm zegt hierover dat dit veiligheidsschoenen zijn voor professioneel gebruik met veiligheidsneus, bestand tegen een impact van 200 Joule en compressie van 15 kN. Verder voldoen SB schoenen aan een hele lijst van eigenschappen: onder andere veel verschillende kwaliteitseisen voor schacht en zool, comforteisen, minimale slipvastheid en olie en zuurbestendigheid. Vervolgens heb je dan ook nog de verschillen tussen S1, S1P, S2 en S3 en dat betekent volgende:

S1: Zie SB + antistatische eigenschappen, energie absorberende hak en gesloten hiel.

S1 P: S1 + antipenetratie tussenzool.

S2: S1 + bovenmateriaal met een bepaalde maximum waterdoorlaatbaarheid en waterabsorptie.

S3: S2 + antipenetratie tussenzool en loopzool met een bepaalde hoeveelheid profilering.

Naast de eigenschappen die binnen de standaard classificatie vallen, hebben de producten van Bata Industrials nog andere specifieke eigenschappen: warmte- en koude isolatie, hittebestendigheid, specifieke slipweerstand en waterbestendigheid.

Bata Industrials stelt in vele gevallen zelf hogere eisen aan haar schoenen en sokken dan voor de normering nodig is. In de meeste gevallen overschrijden haar producten daardoor de gestelde normen ruimschoots. Niet voor niets is de missie die zij nastreven: “Improving working lives”.

BINNENKORT! Bata Move Forward

De nieuwste lijn van Bata, Move Forward geheten, komt binnenkort binnen bij Marree! Forward veiligheidsschoenen geven de best mogelijke grip door de Flexlines en het nieuwe Flex Grip, welke de SRC standaard overschrijden. De loopzool met ‘Beam en Pillar’ technologie biedt de beste support mogelijk, is duurzaam en zeer schokabsorberend.

Bekijk Bata in de webshop
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.